Agenda

LETS GAAT GEWOON LEKKER VERDER!

In mei was er opnieuw een “planten- en stekjesbeurs”, dit was net als vorig jaar een groot succes! Zelfs zo groot dat we de Whatsapp groep om stekjes te ruilen en te verhandelen open laten staan. Graag nodigen we jullie uit om hier aan deel te nemen.

Heb je “groene vingers” dan kun je dus vast aan de slag. Denk daarbij aan kamerplanten, tuinplanten en kruiden. Veel planten (laten) zich gratis vermeerderen en het is (naast gezellig en leuk) ook goed voor het milieu en voor je portemonnee om je plantencollectie uit te breiden door planten en stekjes te ruilen.

Leden die een WhatsApp op de telefoon hebben, kunnen zich aanmelden bij het bestuur. Stuur zo snel mogelijk, maar uiterlijk 8 mei je naam en actuele mobiele nummer via de mail bestuur@letsermelo.nl en je wordt toegevoegd aan de groep.

Er is een speciale WhatsApp-groep aangemaakt. Je kunt daar foto’s plaatsen van de planten die je wilt ruilen, of wilt aanbieden voor pauwen. Je kunt dan direct op de foto’s reageren en afspraken maken. Kan of wil je hier niet aan mee doen, dan mag een vraag of aanbod natuurlijk altijd via de mail worden verstuurd. Doe mee!

LETS-bijeenkomsten 2021

Normaal ontmoeten wij elkaar zeven keer per jaar in een ruimte van Welzijn Ermelo (voorheen Pinel) aan het Raadhuisplein 8 in Ermelo. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 20.00 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven.

Plaats: Pinel, Raadhuisplein 8. Inloop vanaf half 8 – De avond duurt van 8 tot 10.

DATA 2021

Op dit moment nog niet bekend.

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem.

 

 

 

Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.